Kategorier
Okategoriserade

Idag är det inte alls krångligt att flytta utomlands

Tidigare var det svårt och krångligt att flytta utomlands men så är det inte längre. Numera finns det flera flyttfirmor som kan hjälpa till med utlandsflytten och som vet hur det går till.

EU:s fria rörlighet och den öppna arbetsmarknaden har gjort att allt fler förverkligar sin dröm om att bo utomlands. Det i sin tur har lett till en större efterfrågan på flyttfirmor som kör utanför Sveriges gränser, och som även ibland kan hjälpa till med tulldokument och annat. Att flytta utomlands behöver inte vara krångligare än att flytta inom Sverige. I alla fall inte om man tar hjälp av en pålitlig och erfaren flyttfirma. Då det kan vara svårt att själv ha koll på logistiken när man står med en fot i två olika länder, kan det vara bra att låta flyttfirman sköta mer än bara transporten. De kan exempelvis både packa, skruva isär möbler och flyttstäda den gamla bostaden. Det innebär att man i lugn och ro kan invänta flyttransporten på den nya adressen utomlands.

Flyttfirman som anlitas för utlandsflytten ska ha ordentliga försäkringar

Det finns flera flyttfirmor som har stor erfarenhet av utlandsflytt till exempelvis Tyskland, Nederländerna, Spanien och Norge. Ta in kostnadsförslag från några olika flyttfirmor och jämför. För att offerten ska bli så korrekt som möjligt gäller det att ange antal flyttlådor och möbler som ska flyttas. Sedan kan man inte bara se till priset utan den flyttfirma man har anlitat måste också ha ordentliga försäkringar, bra fordon och erfaren personal. Läs mer om utlandsflytt på denna webbsida: https://www.utlandsflytt.net/