Kategorier
Resa

Resa Zanzibar – unna dig paradiset 

Vill du uppleva total avkoppling, milsvida och kritvita stränder och ett turkost, varmt vatten? I så fall är en resa till Zanzibar något att titta närmare på. Zanzibar är ett delvis självstyrande örike i Tanzania och det handlar om ett örike som ger extra allt.

 En resa till Zanzibar är en resa för själen – men även för lite äventyr. Utöver den avslappnande atmosfären och den storslagna miljön så finns även en av världens vackraste – och bäst bevarade – marina nationalparker där du kan dyka och snorkla. Ett dyk ger nästan en garanti på att du kommer att stöta på färgglada fiskar och korallrev – och ypperliga möjligheter att träffa delfiner och jättesköldpaddor. Kort sagt: en resa till Zanzibar ger dig allt du behöver. 

Kombinera en resa till Zanzibar med safari 

Det är lätt att stirra sig blind på avkoppling och njutning. Det finns tid även för annat om man reser mot Tanzania och Zanzibar. Landet Tanzania är en av Afrikas pärlor där ett spännande djurliv och en storslagen natur kombineras. Du har savanner, du har Afrikas högsta fristående berg i form av Kilimanjaro och du har regnskogar. 

Att kombinera en resa till Zanzibar med exempelvis ett inledande äventyr i form av safari i Tanzania kommer att ge dig en upplevelse som ger minnen för livet. Tanzania har extremt många – och orörda – nationalparker där du kan sova i tält och guidas fram till djur som lejon, elefanter, noshörningar och giraffer – i deras egna miljö och habitat. Det är mäktigt. 

Bestig Kilimanjaro och slappna av på Zanzibar 

Lika mäktigt är också att bestiga nämnda Kilimanjaro och det behöver du inte vara en van bergsbestigare eller klättrare för att klara av. Rätt rutt, bekväma vandringsskor, vatten, proviant och lite jävlar anamma tar dig till toppen och en fantastisk vy från ovan molnen. 

Jobbigt? Ja, men å andra sidan väntar belöningen i form av Zanzibar på dig efteråt också.