Kategorier
Bil

Så hittar du en trafikskola i Stockholm som passar dig

Funderar du på att ta körkort? I så fall är det viktigt att du hittar en trafikskola i Stockholm som passar dig. Här kommer några användbara tips och råd.

Det gäller att hitta en körskola som passar din livssituation. Jobbar du eller studerar ska det gå att ta körlektioner tidiga morgnar eller kvällar. Fast väljer du en trafikskola i Stockholm som ligger nära hemmet eller jobbet kan det även gå att klämma in en körlektion under lunchrasten. Fast det är viktigt att det inte blir för stressigt med körlektioner, jobb och skola.

Ibland kan det vara bättre att ta körkort på semestern eller under en period i livet som är lite lugnare. Ett sätt att hitta en bra körskola är att fråga vänner om tips men det finns även trafikskolor som erbjuder gratis provlektioner. Det är viktigt att man trivs med sin körlärare och trafikskola och gör man inte det ska man byta.

Trafikskola med intensivutbildning

Ibland kan det vara bättre att gå en intensivutbildning och ta flera körlektioner om dagen för att snabbt få körkortet. Det finns trafikskolor i Stockholm som erbjuder intensivutbildningar helt anpassade efter eleven. Tidigare var det endast mindre trafikskolor på mindre orter som hade intensivutbildningar och man var då tvungen att bo på hotell.

Hur snabbt man tar körkort när man går en intensivutbildning beror ofta på om man även har kört privat. Men vanligt är att man har sitt körkort inom en vecka. När man skriver in sig på körskolan har man först en provlektion och körläraren bedömer då hur kunnig man är. Därefter sätter man tillsammans ihop en intensivkurs som innefattar allt det man behöver.

Hur gammal måste jag vara för att kunna skriva in mig på en trafikskola?

För att kunna köra upp och skriva körprovet måste man ha fyllt 18 år men man får faktiskt börja övningsköra redan när man fyllt 16 år. Men de flesta som börjar övningsköra vid 16 års ålder kör privat med någon nära anhörig som gått en handledarutbildning. När de sedan fyller 18 år skriver de in sig på en trafikskola.

För att kunna övningsköra privat eller på en trafikskola måste man ha beviljats ett körkortstillstånd från Transportstyrelsen. Man måste även ha gjort ett syntest. Vill man ansöka om körkortstillstånd kan man göra detta direkt på Transportstyrelsens hemsida med hjälp av sitt bankID. Det går även att skriva ut ansökan på papper och skicka den med post.

Så mycket kostar det att ta körkort på en trafikskola i Stockholm

En riktigt bra körskola anpassar utbildningen helt efter eleven och erbjuder olika paketpris som gör det billigare. Exakt hur mycket det kostar att ta körkort varierar och beror på hur många körlektioner man behöver. Fast priserna kan också variera mellan olika trafikskolor i Stockholm och det kan därför löna sig att jämföra priser.

Tittar man på snittpriser kostar det mellan femton till tjugo tusen att ta ett körkort. Har man inte möjlighet att parallellt övningsköra privat kan det kosta mer. Då ett körkort också gör att man blir attraktivare på arbetsmarknaden kan man idag få csn-lån för att ta körkort.

Läs mer om att ta körkort på den här sidan: globenstrafikskola.se